https:www.derekenwinkel.nl

Winkelwagen is leeg

Een beginnersfunctie?

De Scribble (krabbel) tool klinkt misschien als een beginnersfunctie, maar er is een hele reeks technieken die je kunt gebruiken om prachtige ontwerpen te maken!

In 2018 bracht Tinkercad een nieuwe functie uit, de Scribble-tool. Het is de perfecte manier om leerlingen kennis te laten maken met 3D-modellering, want alles wat je hoeft te doen is ... krabbelen! Je kunt een touchpad, muis of zelfs je vinger op een tablet gebruiken om een ​​2D-vorm te tekenen, die automatisch wordt omgezet in een 3D-model.


We hebben veel gebruik van de krabbeltool gezien - van het in reliëf maken van handschrift op modellen tot het maken van eenvoudige koekjesmessen. Onlangs hebben we enkele unieke manieren onderzocht waarop je de Scribble-tool kunt gebruiken en je zult verbaasd staan ​​over de prachtige ontwerpen die je met zo'n eenvoudige tool kunt bereiken. Voordat we enkele voorbeelden bekijken, willen we alleen maar zeggen dat ze zijn ontworpen met de Scribble-tool en andere basisvormen in Tinkercad voordat ze worden weergegeven in Fusion 360 (vandaar de realistisch ogende afbeeldingen!). OK, laten we beginnen!


1. Architectonisch kroonlijstdetailDit was ons eerste Scribble-ontwerp - een architectonisch kroonlijstdetail, dat in slechts 30 seconden werd ontworpen! We krabbelden eenvoudig een profiel van een kroonlijst en veranderden de diepte zodat het een lang stuk was, dat we bovenaan een doosvorm plaatsten. Zowel de doos als het krabbel werden vervolgens gedupliceerd en tegen de eerste stukken gedrukt om de hoek van de kamer te creëren. Ten slotte werd er nog een doosvorm toegevoegd om de vloer weer te geven.


2. VaasDit was ons tweede ontwerp: een vaas die is gemaakt met de krabbeltool in combinatie met de slimme duplicaattool van Tinkercad. We zijn begonnen met een eenvoudig krabbel voor het buitenpatroon van de vaas, die we 1 mm dik hebben gemaakt. Dit werd vervolgens gedupliceerd, 10 graden gedraaid en verplaatst zodat het eindpunt het eindpunt van de eerste krabbel raakte. Het mooie van de dupliceertool van Tinkercad is dat het je vorige actie onthoudt, dus zolang je de tool niet deactiveert (door ergens anders te klikken), kun je opnieuw op dupliceren klikken en dit zal een nieuwe vorm genereren die al is gedraaid en correct gepositioneerd! Dit betekende dat we door konden gaan met dupliceren totdat er een volledig 360 graden patroon was. In de laatste stap hebben we cilinders gebruikt om een ​​gat door het midden van de vaas te maken, waar planten kunnen zitten.


3. SteentextuurIn ons laatste voorbeeld hebben we gebruik gemaakt van de ongelijke randen die horen bij krabbelen om een ​​stenen muur te maken. We begonnen met het tekenen van een horizontale rij steenachtige vormen en dupliceerden deze om een ​​nog langere rij stenen te creëren. De lange rij stenen werd vervolgens gedupliceerd, naar beneden en naar voren verplaatst om het steenachtige patroon te krijgen dat we wilden. Ten slotte hebben we meer rijen gemaakt en deze allemaal in een doosvorm ingesloten.

Binnenkort integreren we een reeks lessen over Tinkercad's Scribble-tool op ons 3D-print curriculum. Maar voor nu hopen we dat je wat inspiratie hebt gevonden om een ​​aantal van deze ideeën uit te proberen!