https:www.derekenwinkel.nl

Winkelwagen is leeg

Grote Bosatlas

Je begrijpt de wereld beter met de Bosatlas. Bosatlassen bevatten een schat aan achtergrondinformatie bij de actualiteit van vandaag. De Basis Bosatlas is gericht op het vmbo en de onderbouw, De Grote Bosatlas is al 135 jaar hét standaardwerk binnen het aardrijkskundeonderwijs. Bosatlas Online geeft de mogelijkheid om interactieve kaarten te projecteren op het digitale schoolbord.

Artikelen 1 tot 10 van 24 in totaal

per pagina
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren
 1. De Bosatlas van Amsterdam

  De Bosatlas van Amsterdam

  Excl. BTW: € 27,48 Incl. BTW: € 29,95

  NOW ALSO IN ENGLISH VERSION AVAILABLE!

  Aan de hand van honderden kaarten en grafieken maakt de lezer met deze atlas een spectaculaire reis door onze hoofdstad. Tal van onderwerpen passeren de revue, zoals de stad en haar bewoners, bestuur en onderwijs, pontjes en trams, oude en nieuwe geloven, het Leidseplein en de tuindorpen, het Concertgebouw en de dancescene enzovoort. Kortom, de atlas toont de hoofdstad van Nederland in al haar facetten. 

  De hoofdstad van Nederland in al haar facetten 
  De Bosatlas van Amsterdam staat stil bij de wording van de stad en de bijzonderheden van de verschillende stadsdelen. Het toont ook prachtige historische doorkijkjes, zoals de VOC, de Stelling van Amsterdam en de Amsterdamse School. Bovendien bevat het paginavullende infographics over het museumplein, Artis, het Centraal Station, Oude Kerk en de zuidas. Een complete topografische kaart van Amsterdam en omgeving én informatie over de stadsdelen. Sfeervolle foto’s van onder meer Karel Tomeï maken het geheel af.

  Meer info
 2. De Bosatlas van de Duurzaamheid

  De Bosatlas van de Duurzaamheid

  Excl. BTW: € 27,48 Incl. BTW: € 29,95

  De atlas laat zien welke effecten de toenemende invloed van de mens op de aarde  heeft, bijvoorbeeld in de vorm van klimaatverandering, het opraken van grondstoffen, verlies aan biodiversiteit en tekort aan zoet water. De atlas geeft ook inzicht in de afspraken die er in internationaal verband zijn gemaakt om deze ontwikkelingen een halt toe te roepen, zoals het Klimaatakkoord van Parijs. Maar de nadruk ligt toch vooral op een vlootschouw van concrete maatregelen die burgers, overheden en bedrijven kunnen nemen om hun voetafdruk te verkleinen. 

  Welke beslissingen mensen nemen, blijkt nogal eens af te hangen van hun kijk op de wereld. Wie zich veel zorgen maakt over de toekomst, is waarschijnlijk bereid zijn levensstijl te versoberen, bijvoorbeeld door te ‘consuminderen’. Wie een groot vertrouwen heeft in de toekomst, staat vaker positief tegenover technologische oplossingen, zoals CO2-opslag en kernenergie. De Bosatlas van de duurzaamheid neemt hierin geen stelling, maar levert belangrijke feiten en cijfers.

  De Bosatlas van de duurzaamheid geeft u een actueel overzicht, aantrekkelijk vormgegeven in talloze kaarten, diagrammen en infographics.

  Meer info
 3. De Bosatlas van de geschiedenis van Nederland

  De Bosatlas van de geschiedenis van Nederland

  Excl. BTW: € 110,05 Incl. BTW: € 119,95

  • 576 pagina's met meer dan 1500 kaarten en beelden
  • Over hunebedden, het Romeinse Rijk, Vikingen, ontdekkingsreizen, VOC, Napoleon, De Eerste en Tweede Wereldoorlog, watersnoodramp, vredesoperaties en nog honderden andere onderwerpen
  • Aandacht voor cultureel erfgoed: ca. 1000 historische plekken in kaart gebracht
  • Schitterende foto's van Karel Tomeï
  Meer info
 4. De Bosatlas van de Tweede Wereldoorlog

  De Bosatlas van de Tweede Wereldoorlog

  Excl. BTW: € 36,65 Incl. BTW: € 39,95

  Heldere kaarten, gedetailleerde infographics en authentiek fotomateriaal laten de Tweede Wereldoorlog zien op een nieuwe manier. Niet alleen de aanloop en de oorlogsperiode komen aan bod, maar ook de doorwerking in politiek en maatschappij tot op de dag van vandaag.

  Meer info
 5. De Bosatlas van de Veiligheid

  De Bosatlas van de Veiligheid

  Excl. BTW: € 27,48 Incl. BTW: € 29,95

  Deze atlas toont in 10 hoofdstukken de essentie van alles wat in Nederland speelt rond het thema veiligheid aan de hand van schitterende luchtfoto's, kaarten en infographics. Aan de orde komen onder andere persoonlijke veiligheid, waterveiligheid, cybercriminaliteit en internationaal terrorisme. De Bosatlas van de veiligheid is bestemd voor een breed publiek en verkrijgbaar bij De Rekenwinkel.

  Meer info
 6. De Bosatlas van de Wadden

  De Bosatlas van de Wadden

  Excl. BTW: € 27,48 Incl. BTW: € 29,95

  Atlas over Nederlands eerste en enige natuurlijke werelderfgoed. De Bosatlas van de Wadden brengt dit bijzondere UNESCO Werelderfgoed, het enige natuurlijke Werelderfgoed dat Nederland rijk is, in al zijn facetten en in al zijn schoonheid over het voetlicht. Van IJstijd tot zandsuppletie, van plankton tot zeehond, van priel tot kwelder, van eilanddynamiek tot terpen en wierden en van natuurherstel tot toerisme en internationale samenwerking. Honderden kaarten, illustraties en foto's - van luchtfotograaf Karel Tomeï en van de maker van de bioscoopfilm WAD, Ruben Smit - geven een samenhangend beeld van dit unieke stukje Nederland.

  Nergens ter wereld is er zo'n diverse en dynamische kustzone die continue gevormd wordt door wind en getijden. De Wadden is één van 's werelds belangrijkste ecosystemen. In 224 pagina's wordt u meegenomen op ontdekkingsreis door dit natuurgebied. De kenmerkende kaarten in Bosatlasstijl laten zien waar wandelende eilanden, geulen, zandplaten, trekvogels, zeehonden, vissers, scheepswerven, dialecten, terpen, volksfeesten en nog heel veel meer zich bevinden. En de heldere infographics geven inzichten in eendenkooien en de bijzondere onderwaterwereld die niet alleen bestaat uit flora en fauna.

  De Wadden op de kaart, vollediger dan ooit!

  Meer info
 7. De Bosatlas van Fryslan

  De Bosatlas van Fryslan

  Excl. BTW: € 110,05 Incl. BTW: € 119,95

  Een ontdekkingsreis door de provincie Fryslân, Meer info
 8. De Bosatlas van het Cultureel Erfgoed

  De Bosatlas van het Cultureel Erfgoed

  Van € 119,95

  Voor Excl. BTW: € 96,33 Incl. BTW: € 105,00

  Een monumentaal overzichtswerk: het erfgoed van Nederland in meer dan 1000 kaarten en afbeeldingen.

  Een indrukwekkend overzichtswerk waarin niet alleen monumenten, maar ook landschappen, feesten en gebruiken de revue passeren. Van kastelen, musea en kerken tot voetbalclubs, popmuziek en straatnamen. Alles wat herinnert aan een ver of meer recent verleden wordt in deze atlas in kaart gebracht. De vele honderden onderwerpen zijn weergegeven in informatieve kaarten, verrassende infographics en prachtige foto's.

  Meer info
 9. De Bosatlas van het klimaat

  De Bosatlas van het klimaat

  Excl. BTW: € 22,89 Incl. BTW: € 24,95

  Hét overzicht van weer en klimaat in Nederland. Meer info
 10. De Bosatlas van het Nederlandse Voetbal

  De Bosatlas van het Nederlandse Voetbal

  Excl. BTW: € 24,75 Incl. BTW: € 29,95

  De Bosatlas van het Nederlandse Voetbal neemt je mee op reis langs de velden in kaart én beeld.

  Lees hier het artikel in Lees Magazine
  Er is geen sport in Nederland die zo dicht bij de Nederlander staat. Bijna 94 procent woont hooguit drie kilometer van een voetbalveld. En naast de voetbalvelden zijn er de straatnamen, de sportpagina’s in de kranten en is ‘ons’ voetbal bekend in het buitenland. De Bosatlas van het Nederlandse voetbal brengt deze volkssport breed in kaart. Met thema’s als de amateurs en de profs, voetbal en de maatschappij, en de rol van de commercie. De Bosatlas van het Nederlandse voetbal is tot stand gekomen in samenwerking met de Eredivisie CV, Coöperatie Eerste Divisie en de KNVB.

  Bekijk en lees over de duizenden clubs, de stadions en de complete infrastructuur van het voetbal. Er is aandacht voor prof- en amateurvoetbal, (kunst)grasvelden, de prestaties over de landsgrenzen, clubculturen en de media. Ook is te zien dat het Nederlandse voetbal in WO I met bijna 200 nieuwe clubs uitgroeit tot een heuse volkssport. De atlas belicht verder onlosmakelijk met het voetbal verbonden onderwerpen als salarissen, transfers, de talloze fans, veiligheid en maatschappelijke betrokkenheid.

  Meer info

Artikelen 1 tot 10 van 24 in totaal

per pagina
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren