fischertechnik Education

 

 

Tegenwoordig kun je nergens meer kijken of je wordt gewezen op het belang van STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics) onderwijs. En terecht, want het ligt in de verwachting dat de vraag naar wetenschappers en engineers de komende jaren alleen maar gaat stijgen. Zelfs tot een niveau boven elke andere industrie. Maar tegelijkertijd zijn er telkens minder studenten die een wetenschappelijke richting kiezen. En wanneer ze dit wel doen, werken ze vaak niet op een juist niveau om echt succesvol te kunnen zijn. Terwijl de meeste scholen wel de Science en Maths (natuur- en scheikunde en wiskunde) op verschillende niveaus onderwijzen, worden de T en M, Technologie en Engineering, vaak vergeten. Om te helpen dit 'gat' te dichten, zijn er materialen nodig om u te helpen een boeiende, hands-on kennismaking met technologie en essentiële STEM-gerelateerde concepten te creëren.

Je hebt dus fischertechnik nodig.

 

Al bijna vijftig jaar wordt fischertechnik gebruikt door scholen over de hele wereld voor het onderwijzen van studenten in technologie en hoe dingen werken. Fischertechnik was een pionier in het mogelijk maken voor studenten om hun eigen robot-modellen op te bouwen en te programmeren, met behulp van de vroege Apple computers. De fischertechnik onderwijslijn bevat sets gericht op STEM-gerelateerde onderwerpen, zoals natuurkunde, elektronica, hernieuwbare energie, optiek en nog veel meer. Het omvat ook een op het curriculum ingerichte, projectmatige fischertechnik STEM Lab Program sets, evenals een lijn van voorgemonteerde industriële simulatie en training modellen in zowel 9v en 24v versies.

 

Het systeem

De fischertechnik bouwsteen kan op alle 6 zijden worden gemonteerd. Dit "veelzijdige" blok vormt de basis voor alle fischertechnik bouwdozen, die zijn samengesteld op basis van leeftijd en capaciteiten van de leerlingen. Ze kunnen gebruikt worden om technologie dichterbij te brengen door te spelen. Alles samen vormt dit een logisch concept waarbij men module voor module verder bouwt. Het maakt niet uit hoe geavanceerd de modellen zijn, opnieuw en opnieuw kun je terugvallen op andere onderdelen uit fischertechnik kits. De uitgebreide en begrijpelijke bouw handleiding helpt bij de bouw en het verkennen van de fascinerende fischertechnik wereld. Om dit te doen worden werkbladen en didactische boekjes met veel achtergrondinformatie, opdrachten en oplossingen meegeleverd.

Gebruik in de klas

De onderwijskits van fischertechnik zijn speciaal ontworpen voor gebruik in de klas, voor zowel primair als voortgezet onderwijs. Onderwerpen als mechanica, statica, elektrotechniek, duurzame energie en robotica worden allemaal behandeld. Ondersteund en voorbereid onder begeleiding van ervaren docenten zijn didactische boeken en werkbladen gecreëerd die het docenten en leerlingen makkelijker maken om schoolcurriculum te volgen en te begrijpen. 

De onderwerpen

Hoe werkt een versnellingsbak? Hoe is de beweging van een ruitenwisser? Hoe maak je een stabiele brug? Hoe programmeer en bestuur je een ​​mobiele robot? Deze en vele andere vragen uit de vakgebieden van de mechanica, statica, elektronica, informatica en robotica worden duidelijk beantwoord en zijn gemakkelijk te begrijpen aan de hand van onze leerzame boekjes. De boekjes zijn ingericht in zwart en wit en mogen vrij worden gereproduceerd voor de klas, dus zonder verlies van kwaliteit. Extra werkbladen kunnen worden gedownload van onze website en met de thema-taken heb je een extra instrument in handen om de juiste inhoud van de cursus gemakkelijk en nauwkeurig over te brengen en het leerproces.

 

Werkbladen

Om het instructiemateriaal hier ondersteunen, bieden wij speciale werkbladen voor verschillende modellen:

 

 

Opbergdozen

De fischertechnik sets van De Rekenwinkel worden in een speciale opbergbox geleverd, vergelijkbaar met de al veel gebruikte kisten op school.Op deze manier kunnen de onderdelen na gebruik weer netjes worden opgeborgen. Bij de standaard sets adviseren wij 1 set per 2 kinderen.

  Bekijk de nieuwste catalogus hier!

 

 

 

 

De Rekenwinkel helpt met het complete fischertechnik education assortiment als officiële onderwijspartner van fischertechnik. Het hele assortiment fischertechnik is verkrijgbaar via onze website